Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5902841300491
Koszt wysyłki od: 8.99 PLN
Producent: Ol'Vita

Kosmetyczny Olej z Pestek Granatu Zimnotłoczony

100% Naturalny

Składniki: Olej z pestek granatu zimno tłoczony, nierafinowany.

Posiada jasno żółty kolor oraz charakterystyczny zapach. 

Niezwykle wartościowy, ciekawy i egzotyczny olej zimno tłoczony. Olej ten pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno pestek granatu. 

Naturalny olej z pestek granatu jest wykorzystywany w przemyśle kosmetycznym ze względu na swoje właściwości odżywcze, nawilżające i uelastyczniające naskórek.

Olej z pestek granatu znajduje zastosowanie w pielęgnacji suchej skóry, egzem, łuszczycy, poparzeń słonecznych oraz skóry dojrzałej. Dzięki zawartości polifenoli i tokoferolu olej posiada właściwości przeciwutleniające.

Ostatnie badania potwierdziły wyjątkową skuteczność stosowania oleju z pestek granatu jako środka przeciwrakowego, oraz w pielęgnacji trądziku różowatego. 

Olej z pestek granatu charakteryzuje:
– wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych ( 95 g/100 g)
– obecność bardzo rzadko występującego kwasu punikowego (79 g/100 g)

Olej z pestek granatu uważany jest za dobry emolient, dlatego często jest wykorzystywany w pielęgnacji skóry.

Sposób użycia:

Na oczyszczoną twarz, szyję, dekolt, ciało należy zaaplikować olej, a następnie delikatnie wmasować.

Przechowywanie:
Po otwarciu przechowywać w lodówce. W niskiej temperaturze olej może tężeć i mętnieć. Jest to proces odwracalny, nie mający wpływu na jakość produktu.

Do użytku zewnętrznego. W przypadku dostania się do oczu, przemyć je dużą ilością wody.

Pojemność: 50 ml

Kraj pochodzenia: Polska

Producent: Ol’Vita Krzysztof Dziaduch, Panków 2 , 58-125 Pszenno

Charakterystyki

  • Kraj produkcji: 

    Polska

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...