Wczytuję dane...
Koszt wysyłki od: 8.99 PLN
Producent: ElitPhito

OLEJ AMARANTUSOWY

100% NATURALNY

Otrzymuje się z nasion szarłatu (Amaranthus paniculatus), które w swojej strukturze zawiera wiele niezbędnych substancji - wysokie stężenie NNKT (do 77%), w tym 50% kwasu linolowego, wartościowe, łatwo przyswajalne białko, bogate w aminokwasy egzogenne: lizynę i metioninę, witaminy z grupy B oraz znaczną ilość witamin E i A.

W oleju z amarantusa znaleziono 6,3% cennego pierwiastka – skwalenu. Skwalen wykazuje właściwości antyrodnikowe. Jego działanie wspomagają zawarte w oleju naturalne tokoferole i fitosterole. Substancje te ułatwiają zaopatrywanie komórek organizmu w tlen, łagodząc zmęczenie i opóźniając procesy ich starzenia się.

Olej amarantusowy stosowany jako dodatek do kremów i balsamów daje korzystny efekt nawilżenia i wygładzenia ciała. Skóra staje się delikatniejsza, bez oznak łuszczenia i rogowacenia.

Olej amarantusowy polecany jest do codziennej pielęgnacji skóry całego ciała, a w szczególności skóry twarzy, szyi, dekoltu oraz wspomagająco w leczeniu nadmiernej suchości skóry rąk i stóp. Stosuje się go bezpośrednio na skórę, szczególnie do kąpieli i masażu.

Olej Amarantusowy chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych – promieniowaniem UV – działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie.

WŁAŚCIWOŚCI: 

Antyoksydacyjne, regenerujące, gojące, przeciwzapalne, immunomodulujące, odmładzające, nawilżające, odżywcze.

PRZEZNACZENIE:

  • Nawilżenie, odżywianie, zmiękczenie i odmładzanie skory;

  • Pielęgnacja skóry bardzo suchej, popękanej, wrażliwej, atopowej, łuszczącej się;

  • Pielęgnacja cery dojrzałej;

  • Przesuszona skóra rąk i stóp;

  • Tworzenie bariery ochronnej skóry (ze względu na właściwości antybakteryjne, zwiększenia miejscowej odporności i ochrony membran komórek);

  • Kompleksowe leczenie chorób skóry (łojotokowe i atopowe zapalenie skóry, łuszczyca, wypryski, neurodermitis, bielactwo, wrzody, itp.);

  • Trądzik, wypryski, ukąszenia owadów;

  • Łuszczenie się skóry i obrzęki;

  • Ochrona skóry w okresie radioterapii;

  • Przyspieszenia gojenia się ran, oparzeń, odleżyn;

  • Przyspieszenie wchłaniania siniaków i hematom;

  • Doskonały olej bazowy do mieszanek kosmetycznych i leczniczych, sprzyjający szybkiej penetracji substancji odżywczych do komórek i tkanek skóry.

METODY STOSOWANIA

Wewnętrznie: 1 łyżka 2 razy dziennie (rano i wieczorem) podczas posiłku.

Zewnętrznie:

Olej Amarantusowy może być stosowany do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Występuje dodatkiem do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, kremy, szampony, odżywki). 

PRZECHOWYWANIE: w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze od -10 do 20 ° C w miejscu niedostępnym dla dzieci. Unikać światła słonecznego.
Surowiec do produkcji oleju nie pochodzi z upraw modyfikowanych genetycznie. 
Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.  
Jest bezpieczny dla alergików. 
OPAKOWANIE: butelka z ciemnego szkła o pojemności 50 ml
Producent: Elitphito, Ukraina
Wyłączny importer produktów: BIODAR

Współautorem informacji podanej w opisach produktów Sklepu jest biuro tłumaczeń. Stanowi to intelektualną własność naszej firmy oraz Biuro Tłumaczeń. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie opisów oraz zdjęć, zawartych w sklepie w całości lub w części bez zgody firmy lub biuro tłumaczeń jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170

Jeśli opis ten pojawi się w miejscu innym niż nasz sklep oznacza to, że został skradziony naszej firmie.