Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
Koszt wysyłki od: 8.99 PLN
Producent: ElitPhito

OLEJ Z KIEŁKÓW PSZENICY

WHEAT GERM OIL

100% NATURALNY

Olej z kiełków pszenicy (Oleum Triticum aestivum) otrzymywany jest z kiełków pszenicy zwyczajnej.

KRAJ POCHODZENIA: Ukraina

Zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT)- kwas oleinowy (28%), linolowy (44%), karoteny, witaminy A, D, B, C, składniki mineralne, błonnik, enzymy, fosfolipidy (lecytyna, powstrzymującą utratę wody przez skórę), fitoestrogeny.

Również jest bogaty w witaminę E, która ma właściwości antyoksydacyjne. Zawartość witaminy E w oleju z kiełków pszenicy jest najwyższa jaką notuje się w olejach roślinnych (neutralizuje działanie wolnych rodników).

Działa przeciwstarzeniowo, przeciwzapalnie, regenerująco, nawilża, uelastycznia skórę, łagodzi podrażnienia. Poprawia ogólny wygląd skóry. Nadaje skórze gładkość i miękkość. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale również łatwo przenika do naskórka.

Regeneruje wnętrze włosów, odtwarza naturalną osłonkę i wygładza ich powierzchnie. Chroni przed nadmierną utratą wody oraz promieniowaniem UV.

Znajduje szerokie zastosowanie w produkcji mydła, balsamów do opalania, szamponów, odżywek.

PRZEZNACZENIE:

  • pielęgnacja skóry dojrzałej, starzejącej się i zniszczonej,
  • masaż leczniczy i kosmetyczny,
  • likwidacja zmarszczek na szyi, twarzy oraz wokół oczu,
  • pielęgnacja zrogowaciałej skóry,
  • pielęgnacja suchych, przesuszonych ust,
  • leczenie oparzeń słonecznych oraz domowych,
  • idealny do wysuszonej i łuszczącej się skóry,
  • stosowanie podczas ciąży w mieszaninie z innym olejem roślinnym (np. jojoba), co zapobiega powstawaniu rozstępów,
  • pielęgnacja suchych, łamliwych włosów,
  • redukcja cellulitu (masaż antycellulitowy).

METODY STOSOWANIA

Olej z kiełków pszenicy może być stosowany do smarowania i masażu lub jako składnik przy tworzeniu  mieszanek w rozcieńczeniu 1:2 z olejem migdałowym, brzoskwiniowym albo morelowym. W postaci czystej stosuje się rzadko, dlatego ze jest gęsty. Występuje jako dodatek do wzbogacenia kosmetyków (balsamy, maseczki, kremy).

Stosuje się go w technikach relaksacyjno-upiększających, najczęściej poprzez masaż.

Zewnętrznie:

- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,

- stosować jako składnik maseczek do twarzy, rąk oraz włosów,

- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką do masażu (masaż leczniczy, masaż wyszczuplający i antycellulitowy).

- okłady i aplikacji.

Wewnętrznie: 1 łyżeczka dziennie. 

PRZECHOWYWANIE: 

w chłodnym miejscu, z dala od słońca, przy temperaturze nie wyżej niż +25C. Przy gwałtownych zmianach  temperatury może się zmieniać gęstość oleju oraz powstawać naturalny biały osad, który znika przy podgrzewaniu oleju do temperatury pokojowej.

Nie zawiera barwników, konserwantów i sztucznych substancji zapachowych.

NIE ZAWIERA SUBSTANCJI, POCHODZĄCYCH Z UPRAW MODYFIKOWANYCH GENETYCZNIE.

Opakowanie: butelka szklana o pojemności 250 ml

Producent: Elit Phito, Ukraina

Charakterystyki

  • Kraj produkcji: 

    Ukraina